Ulang Tahun Pengerusi PBPM Silam

14 FEB 2010  Hari Valentine adalah secara kebetulan adalah Hari Ulang Tahun Hj Idris Jikon Pengerusi Penaja Cawangan PBPM Silam merangkap AJK PBPM Negeri Sabah dan Naib Presiden PBPM Pusat (Malaysia). Berberapa orang AJK dan ahli PBPM Silam telah menganjurkan Majlis Sambutan meraikan ulang tahun tersebut bersama Hari Ulang Tahun Encik Khir Azman Kassim Bendahari PBPM Silam yang lahir tepat pada tarikh yang sama pada tahun 1952 dan juga Hari Ulang Tahun Encik Hamzani Hamzah Timbalan Pengerusi Tetap PBPM Silam dilahirkan pada 03 FEB 1951. Majlis sederhana tapi meriah itu dihadiri bersama Encik Rabaha Hj Mat Wali, Encik Samin Dawai, Encik Undop Baluah, Encik Asmali Aspali, Encik Kuada @ Muzer Jemon, Encik Nasaruddin Amat Timbalan Pengerusi PBPM Silam, berkumpul bersama isteri, anak-anak dan cucu-cucu dengan acara dimulai dengan Solat Magrib, bacaan Yassin, Taskirah mengenai Ibadah dan solat Isya berjemaah diimamkan oleh Ustza Mohd Rapiq.

Dalam ucapan alu-aluannya Hj Idris Jikon menyatakan rasa syukur atas segala nikmatNya serta ribuan terima kasih kepada AJK dan Ahli PBPM Silam yang bersusah payah menganjurkan majlis Ulang Tahun Hari Jadinya ini dengan harapan mudah-mudahan dengan mengingatkan hari ulang tahun ini membawa kesedaran agar sisa usia yang ada dapat dimenafaatkan dengan sebaik-baiknya untuk melakukan kebaikan seiring dengan doa memohon keredhaan, keampunan  serta hidayahNya. Dia juga berharap Persatuan Bekas Polis Malaysia (PBPM) ini bermula dari cawangan, Negeri dan Pusat akan dapat penemuaan kerjasama yang jujur, ikhlas dengan satu halatuju iaitu untuk mengangkat Persatuan ini ketempat yang mulia supaya boleh mendapat kepercayaan semua pihak demi kepentingan dan kebajikan ahli-ahlinya. Dia juga  mengucapkan Selamat Hari Ulang Tahun kepada  saudara Khir Azman Kassim dan Saudara Hamzani Hamzah dan mendoakan  semoga keduanya terus dalam kesejahteraan dan dimurahkan rezeki. 

Sebelum mengakhiri sekali lagi beliau merakamkan jutaan terima kasih kepada mereka yang terlibat menjayakan majlis ini dan menambah bahawa  hasrat atau niat yang murni dan ikhlas pasti mendapat keberkatan dariNya disamping dapat memupuk kesuburan rasa kasih sayang  persaudaraan antara ahli-ahli PBPM Silam dan keluarga mereka.

Majlis makan malam BBQ itu dihidangkan bersama acara berhibur dan menghibur disulami dengan tarian puco-puco dan  joget. Pertandingan menyanyi dan pencertitaan terbaik tentang kisah mula-mula berkasih masing-masing peserta. Pengadilan rahsia tentang peserta yang berpakaian dengan keterampilan menarik/terbaik. Apa pun ianya adalah acara suka-suka sebahagian hiburan.

Penyertaan semua hadirin dalam acara-acara itu menjadikan majlis ini berjaya memenuhi masa sehingga jam 11.30 malam dengan suasana suka dan gembira. Satu kegiatan yang memberi peluang kepada ahli dan keluarga dapat berkumpul berkenalan serta bermesra. Semoga usaha ini dapat diteruskan dan dihayati oleh setiap ahlinya yang boleh menjadikan  kehadiran PBPM Silam dapat menyatukan keluarga PBPM itu sendiri ditempat yang sewajarnya dan ahli serta keluarga tidak  merasa tersisih atau terpinggir.

 

Encik Khir Azman bersama isterinya Puan Zaleha Hj Abas menceritakan bagaimana kisah kasih mereka bermula

Puan Dahlia dikanan puan Zaleha adalah ahli buat pertama kali hadir dalam Majlis anjuran PBPM Silam

Saudara Undop Baluah dan Saudara Kuada Muzir

Hj Idris Jikon bersama sahabatnya Hj Jaimin yang turut hadir

Puan Azizah Abdullah, Hjh Siti Rumaja dan Puan Sariha Awang

Encik Edmund Lee dan Encik Kuada @ Muzir

Encik Hamdan Bulagi dan keluarga

Saudara Samin Setiausaha PBPM Silam bersama tetamu jemputan

Puan Azizah Abdullah dan suaminya Kuada berbaju biru

Sebahagian tetamu yang hadir sama

Saudara Syukri Sulaiman dan isterinya Puan Dahlia

Sebahagian ahli keluarga PBPM Silam

Encik Khir Azman Kassim menerima hadiah Hari Jadi dari Hj Idris Jikon

Encik Hamzani Hamzah terima hadiah Hari Jadinya

Menyanyikan lagu Hari Ulang Tahun sebelum pemotongan Kek

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: